Musikproduktion 1 

Onlineutbildning 5v

 

Varje veckomöte är ca 30 min. Inför varje möte har du skickat in föregående veckas övningar och jag har lyssnat igenom och gjort anteckningar. Jag delar min skärm och visar i min DAW hur jag arbetar.

Allt sker live så du har möjlighet att ställa frågor och be mig utveckla olika detaljer. Varje möte avslutas med att du får en länk till veckans lyssningsexempel och övningar.

Allt vi går igenom är helt oberoenda av program eller datormiljö. Allt går att applicera i det system du föredrar att använda. Tid för veckomöte anpassas för att passa elevens önskemål.

 

 

Vecka 1 – Bas

Vi går igenom allt som har med basfrekvenser att göra. Jag visar exempel på hur jag arbetar för att få basregistret att funka. Du får även ett par låtar att lyssna extra på samt en övning i att mixa basfrekvenser.

 

Vecka 2 – Djup

Vi går igenom olika varianter för att arbeta med djup i en produktion. Du får lyssningsexempel och en mixövning.

 

Vecka 3 – Bredd

Denna vecka fokuserar vi på bredd i ljudbilden. Vad är det som gör att vissa låtar låter breda och stora medans andra har en mindre rymd? Tips och tricks utlovas. Även denna vecka får du lyssningsexempel och en övning.

 

Vecka 4 – Höjd

Många glömmer bort att tänka på höjden i en mix. Jag påstår att höjden är lika viktig som bredd och djup för att få en stor och fet ljudbild. Jag visar exempel på hur jag jobbar med höjd. Lyssningsexempel och övning utlovas.

 

Vecka 5 – Dynamik

Vad är dynamik och varför är det viktigt? Vi tittar på olika typer av dynamik och hur vi kan jobba med dynamiken för att få så stor påverkan som möjligt i ljudbilden. Denna vecka tar vi även lite extra tid för att knyta ihop säcken och reda ut eventuella frågetecken.

 

Pris: 1300 kr